ГоловнаНовини ЖКГТранспортВодіїв запорізьких маршруток «взяли на олівець»

Водіїв запорізьких маршруток «взяли на олівець»

Керівникам підприємств буде рекомендовано не приймати на роботу водіїв, які вчинили раніше дорожньо-транспортні пригоди під час перевезення пасажирів

Після ДТП, що сталося у Запоріжжі 29 лютого за участю маршрутного автобуса і в результаті якого одна особа загинула,  ще 12 опинилися в лікарні, обласна влада взяла під серйозний контроль здійснення пасажирських перевезень в області.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

Як зазначено в повідомленні, станом на сьогодні на території області нараховується 252 перевізника, які згідно з отриманими ліцензіями надають послуги з перевезення пасажирів. Поточного року підрозділами ДАІ проведено 50 планових перевірок підприємств-пасажироперевізників. У місцях дислокації та лінії оглянуто 460 автобусів, з яких 53 експлуатувались з різними технічними несправностями. За результатами виявлених недоліків співробітниками ДАІ складено 400 протоколів про адміністративні порушення, дев’ять з них – на керівників підприємств за випуск транспортних засобів у несправному стані,  ще один протокол – за допуск до роботи водія, який знаходився в нетверезому стані. Видано 42 приписи, спрямованих на ліквідацію виявлених недоліків.

За словами начальника управління Державної автоінспекції Головного управління МВС України в Запорізькій області Віталія Горькового, з початку  року при контролі дорожнього руху працівниками ДАІ виявлено та задокументовано 369 порушень правил дорожнього руху, що були здійснені водіями автобусів. З них у шести випадках водії притягалися до відповідальності за керування  в нетверезому стані.

«Нам необхідно прийняти програму розвитку громадського транспорту в Запорізькій області, до якої увійде програма з дотримання правил дорожнього руху. Вони мають діяти на території всієї області, а особливу увагу слід приділяти Запоріжжю, де кількість аварій за участю автобусів значно більша», - зазначив з цього приводу голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

За результатами  наради прийнято рішення, що при видачі ліцензій на право здійснення пасажирських перевезень пріоритет тепер буде надаватися підприємствам, які експлуатують автобуси, що з самого початку виготовлялися для перевезення пасажирів, а не переобладнані з вантажних та вантажо-пасажирських. Також тепер  буде враховуватись наявність у підприємств-претендентів  і кількість нових автобусів з підвищеною пасажиромісткістю на маршрутах, які проходять через центральні вулиці міст, особливо обласного центру. Крім того, керівникам підприємств буде рекомендовано не приймати на роботу водіїв, які вчинили раніше дорожньо-транспортні пригоди під час перевезення пасажирів, а також які  притягувалися до відповідальності за керування в нетверезому або наркотичному стані.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)