ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВодне господарство Чернівців модернізують за кредитні гроші

Водне господарство Чернівців модернізують за кредитні гроші

Урядом ухвалено рішення щодо залучення кредиту та гранту від KfW на реалізацію проекту з модернізації муніципального водного господарства у місті Чернівці.
На модернізацію водного господарства Чернівців планується залучити кредит у 21,55 млн євро від Кредитної установи для відбудови (KfW). Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду. 
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.
 
«Урядом ухвалено рішення щодо залучення кредиту та гранту від KfW на реалізацію проекту з модернізації муніципального водного господарства у місті Чернівці. Відповідну Угоду планується підписати до кінця 2021 року. Відтак місто отримає кредит у розмірі 21,55 млн євро, а також 2 млн євро грантових коштів. Реалізація Угоди матиме позитивний вплив на розвиток міста та принесе користь для близько 270 тисяч його жителів», – говориться у повідомлені.
 
Реалізація Угоди передбачає відновлення 50 км трубопроводів, підключення 50 нових будинків та відновлення підключення 1200 будинків до водопровідної мережі, скорочення середньої тривалості перебоїв водопостачання з 370 год./рік до 90 год./рік.
 

Проект розпорядження розроблено Мінрегіоном на виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом ФРН про фінансове співробітництво, що була укладена 17 грудня 2020 року та ратифікована парламентом 15 червня 2021 року. 

 
Коментарі (0)