ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВодоканали грузнуть у порушеннях

Водоканали грузнуть у порушеннях

Конотопському водоканалу заледь не виділили з державного бюджету зайвих 450 тис. грн. Окрім того, на підприємстві виявлено інші порушення на загальну суму 100 тис. грн.

Під час ревізії КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Конотопа Держфінінспекція у Сумській області запобігла незаконному виділенню йому з державного бюджету майже 450 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

«Згадані кошти мали надійти на підприємство у вигляді субвенції, виділеної для компенсації різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які надавались населенню» - йдеться у повідомленні.

Однак, як з’ясувалося, під час визначення суми, пред'явленої до відшкодування з держбюджету, посадові особи підприємства безпідставно врахували зайві амортизаційні витрати за необоротними активами та вартість будівельних робіт за підрядом, не пов'язаним із наданням послуг населенню.

«Це й призвело до завищення розміру субвенції майже на 450 тис. грн» - додається у повідомленні.

Також зазначається, що під час ревізії виявлено зайву виплату зарплати, незаконне списання основних засобів та паливно-мастильних матеріалів, що призвело до втрат на загальну суму 100 тис. грн.

«За результатами контрольного заходу прийнято 5 управлінських рішень. За недотримання законодавства з фінансових питань 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи» - підсумовують у Держфінінспекції.

 
Коментарі (0)