ГоловнаВідеорепортажВодопостачанняВодопостачання Калуша на шляху оновлення

Водопостачання Калуша на шляху оновлення

Нещодавно завершився перший этап модернізаціі системи водопостачання у м. Калуш Івано-Франківської області. Реконструкція була проведена за рахунок коштів, виділених місту в рамках проекту Світового Банку «Розвиток міської інфраструктури».

Проблеми системи водопостачання, що були у Калуші, є досить характерними для багатьох населених пунктів України. Тому проект заміни насосного обладнання у Калуші (ВНС другого підйому та ПНС третього підйому) можна вважати високоякісним рішенням, яке може слугувати зразком вирішення схожих завдань на європейському рівні. Досвід міста Калуша може стати у значній нагоді при реконструкції об’єктів комунального господарства в інших населених пунктах країни.

Реконструкція була проведена за рахунок коштів, виділених місту в рамках проекту Світового Банку «Розвиток міської інфраструктури». Бюджет на заміну насосного обладнання та супутні роботи на ВНС другого підйому та ПНС третього підйому склав близько 1,5 млн. у.о.

На ці кошти на станції другого підйому встановлено 4 нових насоси Wilo-SCP потужністю 132 кВт із частотним регулюванням. На всіх 21 підвищувальних станціях проведено заміну існуючих насосів, двигунів і щитів управління на нові високоефективні агрегати фірми WILO; встановлені частотні перетворювачі, сучасна запірна арматура і трубопроводи, витратоміри; модернізоване електроустаткування та проведені супутні роботи з будівництва, інженерних комунікацій та благоустрою.

Насосы ВИЛО Калуш

Результати модернізації навіть перевищили очікування, зокрема, відносна економія електроенергії насосних станцій 3-го підйому склала до 70%, а ВНС ІІ підйому - 30% . Для порівняння, умовою Світового банку для видачі кредиту є зниження витрат електроенергії за рахунок модернізації не нижче ніж на 15%. У кількісних показниках тільки за 2013 рік економія електроенергії в порівнянні з відповідним періодом 2012 року становить 1,4 млн. кВт*год або 1,85 млн. грн.

Яким чином проходили роботи модернізація, що саме и як було зроблено, щоб отримати такі вражаючі результати, докладно в нашому відеосюжеті:

 

Інформацію надано в рамках проекту агентства «Енергомодернізація комунальної теплоенергетики та водопостачання»

 

 
Коментарі (0)