ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВолинь намітила план скорочення енергоспоживання

Волинь намітила план скорочення енергоспоживання

Волинь розробляє план скорочення споживання газу на 30%. Основний акцент робиться на використання альтернативних джерел палива. Перші напрацювання вже направлені на розгляд до Мінрегіону.

На Волині розглядають питання переходу на альтернативні види палива, щоб скоротити споживання газу на 30%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Так, 8 серпня відбулося засідання з питань підготовки до осінньо-опалювального періоду.

«Депутати обговорили план заходів щодо зменшення споживання природного газу на 30%, який розроблено на виконання вимог постанови КМУ. Волинь, як і всі інші області, подала в профільні Міністерства відповідні розрахунки і раціональне співвідношення організаційних і технічних заходів», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що до зими комплексно підготують 3,4 тис. будинків різних форм власності. Заплановано відремонтувати 425 покрівель, 508 систем централізованого опалення, 181 систему гарячого водопостачання, 409 систем холодного водопостачання, виконати промивку 240 систем опалення.

Підготовка навчальних і лікувальних установ області до роботи в осінньо-зимовий період здійснюється у відповідності з графіком. Завершені роботи в 620 загальноосвітніх школах (80%), 392 дитячих садах (95%), 26 лікарнях (55%).

«З метою побудувати систему економії газу голова облдержадміністрації з керівниками районів та міст обласного значення обговорює можливості використання альтернативного палива, виходячи також з пропозицій від торфобрикетних заводів», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 7 місяців 2014 року, порівняно з минулим роком, в Україні на 15% скоротилося споживання природного газу.

 
Коментарі (0)