ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВолинянам обіцяють нові електростанції

Волинянам обіцяють нові електростанції

У Любешівському та Маневичеському районах Волинської області планується будівництво двох теплових електростанцій.

Будівництво електростанцій бере на себе державна компанія і її представники вже давно ведуть переговори з представниками місцевої влади.

«На відведення земельної ділянки під будівництво такого об'єкта у нашому районі вже існують відповідні погодження, а станція повинна бути підключена в загальну енергетичну мережу, так як немає необхідності будувати нові лінії та комунікації з передачі електроенергії» - повідомив заступник Маневіческой районної державної адміністрації Анатолій Артищук.

За його словами, до уваги береться місцерозташування станції поблизу смт. Маневичі, так як другою її функцією буде обігрів районного центру і довколишніх сіл. Інвестор обіцяє побудувати станцію протягом 2-3 років.

Проектна потужність об'єкта дозволить виробляти 12 МВт електроенергії щодоби. Для цього буде потрібно 500-600 куб. м енергетичної лози або деревної тріски.

Під посадку лози в районі із земель запасу вже відведено 12 тис. га малопродуктивних піщаних земель, виключених із сільськогосподарського обороту.

Деревну тріску для котлів опалення в районі виробляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, яке готове на 100% забезпечити паливом майбутні енергетичні об'єкти області.

Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)