ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Волиньобленерго» може втратити державну опіку

«Волиньобленерго» може втратити державну опіку

Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує передати Фонду держмайна (ФДМ) 75% акцій енергопостачальної компанії ПАТ «Волиньобленерго» (Луцьк) для подальшої приватизації без збереження за державою блокпакета її акцій.

Відповідний проект урядової постанови про вилучення 75% пакету акцій «Волиньобленерго» зі статутного капіталу НАК «Енергетична компанія України», передачу його ФДМ і включення в список приватизації енергокомпаній на 2011-2012 роки оприлюднено на офіційному порталі Міненерговугілля.

Нагадаємо, уряд при проведенні чергового етапу приватизації енергокомпаній в 2011-2012 роках вирішив зберегти за собою блокуючі пакети акцій.

Про плани продати всі акції енергопостачальних компаній «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго» і «Волиньобленерго» без збереження за державою блокпакетів в квітні поточного року повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко.

«Волиньобленерго» експлуатує розподільні електричні мережі на території Волинської області, надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

В січні-червні 2012 року товариство скоротило чистий прибуток в 2,4 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року - до 7,104 млн грн. Чистий дохід зріс 16,8% - до 360,6 млн грн, тоді як валовий прибуток скоротився на 44,9% - до 19,7 млн ​​грн.

75% акцій «Волиньобленерго» належить державі, ще 20,3% акцій володіє Garensia Enterprises Limited (Кіпр).

 
Коментарі (0)