ГоловнаКиївські будніТранспортВпровадження єдиного е-квитка обійшлося бюджету Києва в понад 500 мільйонів гривень

Впровадження єдиного е-квитка обійшлося бюджету Києва в понад 500 мільйонів гривень

Впровадження єдиного електронного квитка, який буде діяти в наземному міському транспорті й в метро, обійшлося бюджету Києва в понад 500 мільйонів гривень
Впровадження єдиного електронного квитка, який буде діяти в наземному міському транспорті й в метро, обійшлося бюджету Києва в понад 500 мільйонів гривень, про це повідомила пресслужба КМДА.
 
Як зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, усі закупівлі мерія здійснювала за допомогою Prozorro.
 
«Впровадження електронного квитка коштувало столиці близько 504 мільйонів гривень. Постачальників техніки і послуг обрали в рамках тендеру через систему публічних електронних закупівель Prozorro», — сказано в повідомленні.
 
За даними КМДА, у рамках цього проєкту столиці вдалося продемонструвати економію, в порівнянні з іншими великими містами України.
 
Витрати на одиницю транспортного засобу в Києві становили 206 тисяч гривень. При тому, що на облаштування аналогічного квитка у Львові на один транспортний засіб пішло 526,6 тис. гривень, а в Харкові – 411 тис. гривень.
 

У пресслужбі додали, що за рік у Києві технологічно адаптували до системи е-квитка 100% мережі комунального транспорту: 1326 одиниць наземного транспорту і 359 турнікетів в метро. Також було встановлено понад 4000 терміналів по продажу електронного квитка. 

 
Коментарі (0)