ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВпровадження енергоефективності не можливе без покращення якості послуг

Впровадження енергоефективності не можливе без покращення якості послуг

В Уряді наголошують, що реформа енергоефективності можлива лише при покращенні якості надання послуг. Для цього планується розробити та прийняти низку законів та нормативно-правових актів.

Втілення заходів з енергоефективності має приносити за собою покращення якості надання послуг. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Міністерства.

«Вже прийняті закони «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та «Про енергосервісні компанії», які створюють умови для розвитку ринку енергоефективності.  Ці закони теж є частиною системної  реформи, яка вирішить проблему надмірного споживання енергоносіїв. Ми усвідомлюємо, що проблема набагато глибша та потребує системного вирішення», - наголосив Геннадій Зубко.

За словами Міністра, відповідно до плану реформи, у 2015-2016 роках планується розробити та прийняти низку законів та нормативно-правових актів, які створять чесні, прозорі правила функціонування ринку енергоефективності у відповідності до європейських стандартів.

«Ми очікуємо на цьому тижні прийняття законів про ЖКП та комерційний облік. Обов’язковою є імплементація європейських директив в сфері енергоефективності. Ці закони допоможуть розмежувати відповідальності надавача та споживача комунальних послуг. Важливим також є врегулювання питання комерційного обліку, яке дасть чітке розуміння, як можна заощаджувати на споживанні енергоносіїв. Загалом ці закони змінять підходи до реформування житлово-комунального господарства і управління муніципальним господарством», - зазначив пан Зубко.

Нагадаємо, міжнародні експерти дослідять потреби України у інвестиціях в сферу енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Зокрема, за підрахунками вітчизняних чиновників, на термомодернізація житлового фонду необхідно близько 35 млрд євро.

 
Коментарі (0)