ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР залишила Арсенія Яценюка на посаді Прем’єра

ВР залишила Арсенія Яценюка на посаді Прем’єра

Верховна Рада вирішила залишити Арсенія Яценюка у кріслі Прем’єр-Міністра. «За» його відставку голосували лише декілька регіоналів та позафракційних депутати. «Україна Комунальна» продовжує слідкувати за подіями в парламенті.

Верховна Рада не підтримала відставку Прем'єр-Міністра Арсенія Яценюка. «За» відставку Яценюка із посади Прем'єра проголосували 16 народних обранців. З них 2 члени фракції «Партія Регіонів» та 14 позафракційних.

Нагадаємо, пленарне засідання Верховної Ради розпочалось о 10:00 у закритому режимі. На ньому парламентарії запланували розглянути низку законопроектів, серед яких реформи в управлінні газотранспортною системою. У свою чергу, Президент Петро Порошенко попросив уряд і парламент відмовитись від мови ультиматумів і ухвалити необхідні закони, зокрема щодо енергетичних реформ.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», під час попереднього засідання Верховної Ради 24 липня народні обранці не підтримали зміни в бюджеті, Податковому кодексі і реорганізацію ГТС. Зокрема, законопроект №4116а передбачає, що магістральні газопроводи і підземні сховища України дозволяється здавати в оренду, але без права їх відчуження. Прийняття даного законопроекту допомогло б зняти з держбюджету тягар фінансування дефіциту «Нафтогазу». Окрім того, того ж дня партії «Свобода» та «УДАР» заявили про вихід з коаліції. Бездіяльність парламентаріїв призвела до того, що Прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку. У зв'язку з цим, тимчасово в.о. голови Кабінету Міністрів став Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимир Гройсман.
 
Коментарі (0)