ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВітчизняне будівництво чекають нові нацстандарти

Вітчизняне будівництво чекають нові нацстандарти

Мінрегіон розробив проекти національних стандартів у сфері будівництва, які покликані удосконалити нормативну базу сектору та сприяти її гармонізації з відповідними нормативними документами ЄС.

У Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробили нові проекти національних стандартів будівництва. Документи будуть прийняті відповідними указами мін регіону в грудні цього року. Про це повідомив директор Департаменту з питань проектування об’єктів будівництва, технічного регулювання та науково-технічного розвитку Дмитро Барзилович, передає прес-служба відомства.

Так, нацстандарти регламентують технічні вимоги до будівельних сталевих та дерев’яних конструкцій, теплових мереж з використанням гнучких попередньо ізольованих труб з термостійких полімерних матеріалів, а також,  методів випробувань цементів та заповнювачів.

«Метою удосконалення нормативної бази у сфері будівництва є зменшення питомої ваги будівельних норм, обов’язкових до виконання та збільшення питомої ваги національних стандартів, добровільних до застосування», - сказав директор Департаменту.

Проекти розроблено задля гармонізації з відповідними нормативними документами Європейського Союзу.

«Прийняття стандартів сприятиме подоланню технічних бар’єрів у торгівлі та підвищенні конкурентоспроможності національних виробників»,- пояснив чиновник.

Наразі ухвалено 19 таких проектів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, регіони «бойкотують» доручення Кабміну щодо використання коштів для будівництва. Уряд також незадоволений і кількістю інвестиційних проектів по будівництву від органів місцевого самоврядування.

 
Коментарі (0)