ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВітчизняне будівництво іде «на дно»

Вітчизняне будівництво іде «на дно»

Обсяги виконаних будівельних робіт та індекси будівельної продукції в Україні за 10 місяців 2015-го знизились, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Витрати на виконання будівельних робіт в період січня-жовтня 2015-го перевищили 40,5 млрд

У січні-жовтні цього року в Україні зменшився індекс будівельної продукції, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, та склав 79,6%. Загалом будівельних робіт було виконано на 40, 6 млрд грн. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

«Нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння склали 80,7% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 10,9% та 8,4% відповідно», - зазначають у Держстаті.

Втім, лідерами з виконання будівельних робіт та індексів будівельної продукції за 10 місяців цього року серед регіонів стали м. Київ – 22% від загального обсягу, Дніпропетровська та Харківська області з показниками 10,7% та 8,9% відповідно.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні скорочується площа зданого в експлуатацію житла, в порівнянні з минулим роком. Загалом, зменшення обсягів за січень-вересень 2015-го відповідно до аналогічного періоду 2014 року, фіксується на рівні 3,1%.

 
Коментарі (0)