ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГВітчизняну енергетику розоряють через надзвичайний стан

Вітчизняну енергетику розоряють через надзвичайний стан

Державні енергокомпанії розоряють енергетику України у зв’язку з введенням надзвичайного стану в галузі. Експерти наголошують, що НС спричинив призупинення інвестицій в енергетику.
Державні енергетичні компанії у зв’язку із введенням надзвичайних заходів у вітчизняній енергетиці почали виводити кошти, отримані від населення в якості оплати за надані послуги тепло- та електропостачання. Про це заявив Віце-президент організації «Енергетична Асоціація України» Олександр Рогозін, передає «ГолосUA».
 
За словами експерта, введення НС в електроенергетиці стало причиною призупинення інвестицій у галузь.
 
«Проблема з розрахунками є і в зоні АТО, і на контрольованій Києвом території. Керівники обленерго «підняли» старі схеми тіньового виведення коштів і виводять їх з енергосистеми України. У результаті кошти не отримані компаніями теплової, а також держкомпаніями «Енергоатом» і «Укренерго», - сказав експерт.
 
У зв’язку з цим, заявив він, перед зазначеними компаніями заборгованість за спожиту електроенергію і тепло становить 1,5 млрд-2 млрд грн.
 
Поміж тим, пан Рогозін наголосив, що через це Національна компанія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вимагає від Служби безпеки України та Кабінету Міністрів змінити керівників обласних енергокомпаній.
 
 
«Але нічого не міняється, лише проводиться досудове розслідування. І керівники обленерго продовжують виводити кошти», - підкреслив експерт.
 
Нагадаємо, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляли, що введення надзвичайних заходів в українській енергетиці спрямовано на запобігання загрози аварій. Втім введення таких заходів «наперед» все ж не є класичним рішенням. 
 
Серед основних чинників, які все ж можуть негативно вплинути на ОЕС країни та у зв’язку з чим уряд запровадив НС – це тривале порушення нормальної роботи ринку електроенергії та відсутність антрацитного вугілля у зв’язку з проведенням АТО на Донбасі.
 
Коментарі (0)