ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВулиці Чернігова стали світлішими

Вулиці Чернігова стали світлішими

У Чернігові КП «Облсвітло» провело комплекс робіт з покращення зовнішнього освітлення міста

КП «Облсвітло» за 11 місяців поточного року було замінено 4197 ламп, з яких 2816 енергозберігаючі лампи.  Підприємством було проведено реконструкцію зовнішнього освітлення на суму 697 тис. грн,  на поточний ремонт та обслуговування мереж було витрачяено понад 100 тис.грн, замінено 37 шаф управління зовнішнім освітленням.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

За словами директора КП «Облсвітло» Олександра Коновалова наразі у місті практично немає ламп розжарювання. А застосування енергозберігаючих ламп дає можливість зменшити потужність в цілому та за рахунок цього подовжити час горіння ламп в повному режимі.

Важливою проблемою підприємства є завершення до кінця наступного року повної автоматизації шаф управління вуличним освітленням. За словами працівників підприємства це на 70-80% знизить кількість масових відключень у мережах міста.

Крім того, всі наступні роботи з реконструкції мереж зовнішнього освітлення вулиць підприємством планується виконувати тільки ізольованими дротами, що збільшить надійність освітлення. Роботи з реконструкції та їх фінансування заплановано початок наступного року.

Також  КП «Облсвітло»  планує поступово впроваджувати світлодіодне освітлення. На сьогодні встановлено 7 таких світильників на одній із центральних вулиць міста. Проте, на думку директора підприємства, доцільніше їх, було б використовувати на невеликих вулицях і прибудинкових територіях.

Наразі у місті більше 250 опор знаходиться у аварійному стані. Протягом року було замінено 8 найбільш аварійних  опор, вирівняно понад 25 опор.

Загалом директор підприємства зазначив, що завдяки виконаному обсягу робіт, у місті значною мірою покращився стан зовнішнього освітлення. Разом з тим пан Коновалов зауважив, що потребує продовження робота з освітлення підходів до шкіл і дошкільних закладів, а також, підсвічування архітектурних пам’ятників міста.

 
Коментарі (0)