ГоловнаПослугиБудівництвоЯк і чим очистити затирання між плиткою

Як і чим очистити затирання між плиткою

Видалення затирання з плитки у ванній може здатися простим, але це може бути досить складно

Видалення затирання з плитки у ванній може здатися простим, але це може бути досить складно. Через пористу природу затирання вона швидко вбирає все, що знаходиться на ній. Але отримати затирання такою ж чистою і білою, якою вона була при першому укладанні, не неможливо. Використання правильних матеріалів та продуктів має вирішальне значення для визначення найкращого способу очищення затирання.

Читайте ще більше корисних порад від "Новини Кропивницький".

Затірка є комбінацією води, цементу і барвника, залежно від того, який відтінок ви хочете отримати. Найбільш поширеними кольорами затирання є білий, кремовий, сірий та інші варіанти цих відтінків. Затирання використовується для надійної фіксації плитки у ванній чи підлозі. Але оскільки він зазвичай знаходиться в місцях з інтенсивним рухом та високою вологістю, він також схильний забруднюватись і залишатися таким. Дізнайтеся, як очистити затирку, виходячи з кроків та списку матеріалів нижче.

Що вам знадобиться

  • Губки
  • Скраб-щітки
  • Плоска швабра
  • Відбілювати
  • Очищувач плитки та затирання
  • Герметик для швів

Зверніть увагу, що вам не обов'язково знадобиться це для ефективного очищення затирання. Іноді для легшої роботи потрібно лише трохи води та щітка. Затирання, яке було пофарбоване протягом тривалого часу або за допомогою стійких до фарбування продуктів, може вимагати більшої уваги.

Як очистити затірку для плитки за 6 кроків

1. Почніть із простого з води

Використовуйте гарячу воду та щітку з жорсткою щетиною, щоб видалити плями, що в'їлися в розчин. Бруд і поверхневі плями повинні вийти, розчищаючи шлях для більш глибоких засобів для чищення.

2. Нанесіть очищувач швів

Захистіть себе, поки ви вчитеся чистити розчин. Одягайте рукавички при використанні хімічного очисника. Розпиліть очисник затирання на забруднену ділянку. Ви також можете використовувати перекис водню або відбілювач. Однак майте на увазі, що якщо ваш розчин пофарбований, відбілювач вимиває з нього фарбу, забарвлюючи його в білий колір (іноді нерівномірно).

Якщо ви не хочете використовувати хімічний засіб для швів, змішайте розчин з однією частиною оцту і однією частиною води. Потім посипте харчовою содою вздовж ліній навколо плитки. Збризкайте харчову соду розчином оцту і залиште на хвилину.

Примітка. Не використовуйте кислотні або воскові засоби для чищення, оскільки вони можуть пошкодити затирання. Приклади: щось на основі оцту або щось, що призначене для чищення дерева. Кислотні очищувачі роз'їдають затирання, внаслідок чого з'являються дірки та пошкодження. Воскові засоби для чищення залишають відкладення, які знебарвлюються і пошкоджуються після декількох застосувань.

3. Промийте та почистіть очисник

Візьміть щітки та губки та обробіть затирку, на яку був нанесений очисник. Засоби для чищення повинні допомогти витягнути плями і бруд, щоб їх можна було змити. Залиште засіб для чищення тільки на той час, який потрібен відповідно до вказівок. Якщо перша спроба не спрацювала, повторіть спробу та повторіть, щоб отримати бажані результати.

Після того, як ви закінчите з засобом для чищення, вимийте підлогу шваброю, щоб видалити всі залишки і не дати їм знову вбратися в затирку.

4. Нанесіть герметик

Щоб розчин не був пористим, розпорошіть на нього герметик. Такі продукти заповнюють тріщини та отвори в розчині, не погіршуючи його зовнішній вигляд. Уважно дотримуйтесь інструкцій, щоб уникнути утворення відкладень, які можуть знебарвити навколишні плитки.

5. Очищення парою

Хоча використання пароочисника зазвичай виконується професіоналами, його легко зробити самостійно. Очищення парою безпечне для кахельної плитки та швів, але тримайте її подалі від пофарбованих стін або дерев'яних плінтусів. Очищення парою – це безхімічний спосіб глибокого очищення кахельних підлог.

6. Висушіть

Після нанесення засобу для чищення і герметика огляньтеся навколо, щоб переконатися, що підлога суха. Якщо будь-які області, що залишилися, необхідно стерти, подбайте про них зараз. Будь-яка рідина, що знаходиться поверх затирання, має набагато більшу ймовірність вбратися в неї.

Суть

Коли справа доходить до навчання очищенню затирання, наполегливість є життєво важливою. Це може зайняти деякий час, але якщо ви зробите це правильно, це продовжить термін служби розчину. Профілактика також може заощадити час і гроші. Перш ніж затирання навколо плитки почне знебарвлюватися, нанесіть на неї герметик і переконайтеся, що плями не залишаються на поверхні надто довго. Будьте обережні під час миття підлог; вам потрібно спочатку пропилососити, щоб видалити пил і бруд і не дати їм увібратися в розчин. Якщо цього разу вже занадто пізно, інвестуйте в якісний засіб для чищення і приготуйтеся до чищення. Для особливо сильних плям використовуйте пароочисник.

Інші питання, що часто ставляться

Чи є інструмент для чищення швів?

Існують інструменти, такі як електричні скрубери або щітки для плитки, які можна використовувати як очищувач затирання. Деякі люди використовують зубну щітку, коли вчаться чистити шви від плитки на підлозі. Підійде будь-яка щетинна щітка, що дозволяє проникнути в тонку лінію, яку затирання робить навколо плитки. Немає широко використовуваного інструменту, призначеного спеціально для очищення розчину.

Як професіонали очищають затирання?

Фахівці вміють очищати затирання так само, як і ми. Вони починають з того, що пилососять або підмітають підлогу, щоб позбутися пухкого бруду, який міг потрапити в пористі отвори під час збирання. Після цього вони наносять свій очисник і шваброю після нього. Часто професіонал використовує пароочисник як третій крок. Ви можете орендувати пароочищувач для ретельної роботи. Нарешті вони все це висушують. Будь-яка рідина, що залишилася, може просочитися в розчин, навіть після нанесення герметика.

Коли мені замінити розчин?

Заміна всієї затірки зазвичай не найкращий варіант. Натомість видаліть верхні шари затирання за допомогою долота, оскільки це шар, який постійно фарбується. Потім нанесіть новий шар затирання поверх старого. Оригінальне затирання надає новому матеріалу більше зчеплення, міцно утримуючи його разом.

Джерело: OSR-дайджест.

 
Коментарі (0)