ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЗ 1 травня в Україні підвищуються соцстандарти

З 1 травня в Україні підвищуються соцстандарти

В Україні підвищуються соцстандарти. В поточному році заплановано 2 етапи підвищення, загалом на 12 відсотків.

Рішенням Кабінету міністрів в Україні з 1 травня підвищуються соціальні стандарти

У це підвищення стандартів входить збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії, а також заробітних плат працівникам бюджетної сфери, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми вводимо режим постійного підвищення державних соціальних стандартів для відновлення купівельної спроможності громадян», - пояснив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Як уже повідомлялося, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що протягом 2016 року соцстандарти будуть підвищуватися два рази, в цілому - на 12%.

Як раніше заявляв міністр соціальної політики Павло Розенко, бойовики самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» користуються недосконалістю механізму соціальних виплат для переселенців, через що кошти Державного бюджету нерідко потрапляють в руки терористів.

Він також заявляв, що МВФ може дозволити українському уряду підвищувати соціальні стандарти більше, ніж це закладено в Державному бюджеті на 2016 рік.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
08 Квітня 2016 p. 19:50

А на скільки підвищились та ще підвищуться ціни на комунальні послуги, медикаменти та ін.? В результаті ніякого ПІДВИЩЕННЯ не відбудеться, а ще більше відбудеться зубожіння українських громадян.  

Підвищення зарплат і пенсій лише викличе новий виток інфляції, тобто значно прискорить знецінення гривні. Хто виграє і хто програє, якщо зарплати і пенсії підвищать на 15 процентів, і одночасно ціни і тарифи зростуть на 100 процентів? Виграє, однозначно, друкар грошових знаків, тобто влада, а громадяни, відповідно, програють.