ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЗ донецьких кранів скоро потече хлорка

З донецьких кранів скоро потече хлорка

Щорічно, щоб підтримувати водопровідні мережі у відповідності до санітарно-гігієнічних вимогам, «Донецькміськводоканал» проводить хлорування

В кінці квітня на Донецький водопровід чекає хлорування.

Про це 6 квітня в прямому ефірі передачі «Точка зору» розповів перший заступник директора КП «Донецькміськводоканал» Сергій Кучеренко, повідомляє міський Комунальний портал.

Як наголошується в повідомленні, щорічно, щоб підтримувати водопровідні мережі у відповідності до санітарно-гігієнічних вимогам, «Донецькміськводоканал» проводить хлорування.

«З хлоруванням чомусь пов'язано багато стереотипів і забобонів, що це шкідливо і небезпечно. Насправді в існуючій практиці знезараження питної води хлорування як і раніше залишається найбільш економічним і ефективним методом в порівнянні з будь-якими іншими відомими методиками. Ні озонування, ні ультрафіолетове випромінювання не мають бактерицидну післядію, тому можуть застосовуватися тільки як додаткові методи дезінфекції, разом з хлоруванням», - пояснює Сергій Кучеренко.

За словами керівника підприємства, воду, яку п'ють донеччани, водоканал купує у компанії «Вода Донбасу» вже очищеною і такою, що відповідає всім стандартам. А за тим, щоб вона в такій же якості дійшла до споживача, стежить Центральна хіміко-бактеріологічна лабораторія, щогодини відбираючи проби на водопровідних вузлах, а також в розвідній мережі та магістральних водоводах міста.

«Для цього у нас є пересувні екологічні лабораторії, які прямо на місці дозволяють зробити відбір проб і провести аналіз. Особливу увагу приділяємо аварійним ділянкам, а також контролю якості води після усунення пориву», - повідомив пан Кучеренко.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)