ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗ «Київметрополітену» зникнуть торгові точки

З «Київметрополітену» зникнуть торгові точки

Задля безпеки пасажирів, у метрополітені демонтують МАФи, що не відповідають нормам пожежної безпеки та заважають евакуації. Замість торгових точок з’явиться навігація для пасажира.

Торгових точок у столичній підземці значно поменшає. Насамперед, йдеться про малі архітектурні форми, які не відповідають правилам пожежної безпеки та стоять на шляхах евакуації пасажирів. Про повідомив начальник «Київметрополітену» Віктор Брагінський, передає прес-служба КМДА.

«Минулого року ми мали 80 анонімних мінувань станцій, проводили евакуацію людей і бачили, з якими труднощами зіштовхуємося через встановлені торгові місця. Також постійні скарги на МАФи отримуємо від пасажирів. Однак, у підприємців були діючі договори, 31 березня вони закінчуються. За рішенням міської влади, жоден не буде продовжено, бо безпека наших пасажирів і закон для нас на першому місці», – зазначив Віктор Брагінський.
 
Так, з початку квітня метрополітен припиняє електропостачання близько 120 таких кіосків, про що усі підприємці були заздалегідь попередженні на законних підставах.
 
У комунальному підприємстві зауважили, що більшість згаданих торгових місць знаходиться на виходах з метрополітену у підземні переходи. Після впорядкування території розглядається можливість розміщення на стінах якісної навігації для пасажира – назв найближчих вулиць та маршрутів міського транспорту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у столиці обмежать рух транспорту на Південному мосту. Кілька ночей комунальники проводитимуть плановий ремонт на дорожньому покритті конструкції.
 
Коментарі (0)