ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗ наступного року ресурс Фонду енергоефективності складе 1,2 мільярди гривень

З наступного року ресурс Фонду енергоефективності складе 1,2 мільярди гривень

В наступному році з бюджету планується направити близько 400 млн гривень.

У 2018 році до Фонду енергоефективності з бюджету буде направлено 400 млн гривень. Це передбачено проектом Державного бюджету України на 2018 рік. 

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу

Ще 800 млн гривень протягом наступного року  Фонд енергоефективності зможе залучити від міжнародних донорів.  400 млн гривень з Фонду енергоефективності буде спрямовано на «теплі» кредити.

Вони дають можливість  отримати від 20 до 40% безповоротних коштів на утеплення помешкання, встановлення приладів обліку чи заміну газових котлів на більш енергоефективні.

Кабінет Міністрів України зареєстрував в парламенті законопроект 15 вересня, як передбачає бюджетне законодавство.

Річний бюджет Фонду формується за рахунок коштів державного бюджету України та коштів, які Фонд отримує як гранти або залучає в інший спосіб з будь-яких інших джерел, не заборонених законом, з урахуванням обмежень, встановлених цим законом. При цьому обсяг державних коштів у бюджеті Фонду має бути достатнім для досягнення мінімальних цілей у сфері енергоефективності, визначених міжнародними зобов’язаннями України. З цією метою Кабінет міністрів України може збільшити статутний капітал Фонду або надати Фонду додаткову державну підтримку з державного бюджету України з урахуванням вимог бюджетного законодавства.

Нагадаємо, до новоствореного Фонду енергоефективності будуть залучені 100 млн євро від Європейського Союзу, 20 млн євро від німецького уряду та ще 800 млн гривень передбачають у Держбюджеті України на 2018 рік.

20 липня Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про Фонд енергоефективності".

Як повідомлялося раніше,  8 червня Верховна Рада ухвалила закон про Фонд енергоефективності, що визначає правові, економічні та організаційні засади утворення та діяльності відповідного Фонду.

 

 
Коментарі (0)