ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗ початку року майже 2 тис. домогосподарств встановили сонячні панелі

З початку року майже 2 тис. домогосподарств встановили сонячні панелі

У ІІІ кварталі 2020 р. ще майже 2 тис. домогосподарств вирішили встановити сонячні панелі та стати енергонезалежними і енергоощадними
У ІІІ кварталі 2020 р. ще майже 2 тис. домогосподарств вирішили встановити сонячні панелі та стати енергонезалежними  і енергоощадними, про це повідомила  пресслужба агентства Держенергоефективності.
 
Так, кількість сімей, що використовують "чисту" електроенергію, зросла на 8% та сягнула 27623.
 
"Загальна потужність сонячних електростанцій приватних домогосподарств склала 712 МВт, з яких у ІІІ кварталі 2020 року було введено 53 МВт (+8 %)", - йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, інвестори відновлюваних джерел електроенергії, підписуючи меморандум з урядом, погодилися, що в Україні зупинять нове будівництво "сонця" за "зеленим" тарифом. Про це в.о. міністра енергетики Ольга Буславець.
 

"По будівництву "сонця" ми перевиконали всі можливі плани, у нас "сонця" настільки багато, що його нічим балансувати. Тому спочатку під час переговорів інвестори погодилися, що ми зупиняємо нове будівництво" сонця", - сказала вона.  Що стосується "вітру", технологія будівництва вітряних станцій набагато складніше, ніж "сонця". 

 
Коментарі (0)