ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЗ початку року в Полтаві утворилося кілька десятків «провалів» колекторів

З початку року в Полтаві утворилося кілька десятків «провалів» колекторів

З початку року в Полтаві утворилося кілька десятків «провалів» колекторів. Основна причина виникнення аварій на колекторах — сульфатно-газова корозія, що руйнує складову бетону.
Провали стаються на колекторах діаметром від 350 до 1000 мм, глибина залягання — від 4 до 8 метрів. Термін їх експлуатації вже вичерпано, оскільки споруди побудовані з залізобетону в 60-80 роках минулого сторіччя. Основна причина виникнення аварій на колекторах — сульфатно-газова корозія, що руйнує складову бетону. Різке танення снігу та підняття рівня ґрунтових вод навесні  викликало додаткове навантаження на вкрай зношену каналізаційну систему.
 
Фахівці КП «Полтававодоканал» вирішують проблему застосовуючи сучасні та довговічні матеріали. В останні роки найефективнішими у сфері водовідведення показали себе поліетиленові труби, а саме гофровані двошарові та спіральновиті. Їх технологічні характеристики дозволяють прокладати мережі на значній глибині та суттєвому транспортному навантаженні  при прокладці під автодорогами.
 
У цьому році було здійснено капітальний ремонт дільниці зливового колектора на вулиці  Володимира Козака. Тут були використані спіральновиті поліетиленові труби СПІРОКОР виробництва Рубіжанського трубного заводу (РТЗ). Оновлена мережа протяжністю 200 м змонтована з труб діаметром 500 мм SN8. Труба виконані у вигляді 2-метрових модулів з різьбою на кінцях. Така конструкція забезпечила швидкий монтаж та герметичність з’єднань.
 
Також цього літа розпочато масштабну реконструкцію вулиці Нікітченка. У рамках проекту модернізували й каналізаційну мережу. Тут фахівці водоканалу використали двошарові гофровані поліетиленові труби КОРСИС виробництва РТЗ. Нова каналізація змонтована з труб діаметром 315 мм SN8.
 
Враховуючи технологічні характеристики та незаперечні переваги зазначених труб у порівнянні з трубною продукцією з інших матеріалів, оновлені дільниці водовідведення у Полтаві надійно працюватимуть понад 50 років.
 

Поставку труб на ці об’єкти здійснили фахівці Полтавського регіонального структурного підрозділу ТД «Євротрубпласт». 

 
Коментарі (0)