ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗі столичних парковок «виживуть» готівкові розрахунки

Зі столичних парковок «виживуть» готівкові розрахунки

Щоб не було розмов, що гроші йдуть «наліво», через певний час розрахунок з паркувальниками у Києві буде здійснюватися тільки безготівковими грошима. Таким бачать майбутнє парковок місцеві посадовці.

Через рік розрахунок з паркувальниками у Києві буде здійснюватися тільки безготівковими грошима. Про це заявив в. о. директора КП «Київспецтранспарксервіс» Андрій Воробйов, - повідомляє «ГолосUA».

«Сірі схеми» реалізуються там, де є готівка. Зараз у міського керівництва є таке бачення, що за рік на паркувальних майданчиках Києва не повинно залишатися ні одного пункту прийому готівки. Ось така позиція»,- сказав він.

За словами чиновника, зараз «Київспецтранспарксервіс» почав працювати з підприємцями і з інвесторами, які допоможуть розробити необхідне програмне забезпечення, виготовити спеціальне обладнання і т. д.

«Максимум через півроку ми вийдемо на інвестиційний конкурс, і киянам запропонують не розраховуватися готівкою на парковках. Щоб не було більше розмов, що гроші йдуть «наліво». Все буде просто - гроші надходять на рахунок КП, все перевіряє фінансова інспекція. Крім того, ми плануємо встановити прилади електронного контролю за автостоянками. За планом, вже через рік така система повинна почати працювати»,- запевнив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, автопарковки зажили по-новому. Уряд змінив вимоги до них і до їх операторів. Тепер останні зможуть легально відмовитися від установки паркоматів, а пересічні українці оплатити паркувальні послуги з мобільного телефону.

 
Коментарі (0)