ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗ таким підходом до справи миритися не можна! - Геннадій Темник

З таким підходом до справи миритися не можна! - Геннадій Темник

Мінрегіон рекомендує очільникам обласних держадміністрацій звернути особливу увагу на надійність роботи систем життєзабезпечення у святкові дні та готовність комунальних служб ефективно реагувати на будь-які ускладнення.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства.

«Наше головне спільне завдання - зробити так, щоб свята пройшли для громадян комфортно і безпечно. Це цілком у наших силах, але вимагає відповідального ставлення до усіх аспектів роботи систем життєзабезпечення» - зауважив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

За словами очільника Мінрегіону, опалювальний період загалом проходить нормально. За даними, які надійшли до Мінрегіону від обласних державних адміністрацій, у всіх регіонах країни системи централізованого теплопостачання працюють у штатному режимі. Аварії, які виникали, і які неминучі при такому фізичному зношенні мереж, оперативно усувалися комунальниками. Абсолютна більшість ускладнень у роботі систем життєзабезпечення, зокрема, теплопостачання, усувалися протягом однієї доби.

«Нам треба проаналізувати характер аварій, які вже відбулися під час цього опалювального періоду. В одних випадках служби спрацювали належним чином, у інших – виявляли професійну недбалість, порушення режимів експлуатації. Як наслідок, значні витрати з місцевого бюджету на ліквідацію наслідків аварій, а підприємства–винуватці аварій змушені компенсувати збитки, завдані громадянам. З таким підходом до справи миритися не можна!» – наголошує Геннадій Темник.

Як сказав Міністр, у прогнозованих погодних умовах основну увагу слід приділити очищенню дахів будівель прибудинкових територій та тротуарів від снігу, льоду, бурульок. Адже це – безпека людей. При будь-яких ускладненнях у роботі систем життєзабезпечення слід забезпечити належну комунікацію з громадянами.

 
Коментарі (0)