ГоловнаКоментаріАльтернативна енергетикаЗа незалежність України поборються аграрії

За незалежність України поборються аграрії

Україна може вибороти «газову» незалежність за рахунок аграріїв. Держава має близько 3 млн га малопродуктивних земель, які можна засаджувати енергетичними рослинами для вироблення палива. Цей процес складніший за імпорт газу, але має свої переваги

До 10 млрд куб. м газу протягом 5 років – стільки Україна може отримати за допомогою енергетичних рослин. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка, передає прес-службі відомства.

«На сьогодні в Україні є до 3 мільйонів гектар малопродуктивних земель, які можна засаджувати енергетичними рослинами: свічграс, міскантус, енергетична верба. Ці культури та виробництво з них теплової енергії є вдвічі дешевшими за російські вимоги розрахунків за газ», - наголосив Ігор Швайка.
 
Очільник Мінагрополітики уточнив,  що це робота складніша за імпорт російського газу, але у ній є суттєві переваги. Серед них – нижчі ціни та, головне, це суто внутрішнє виробництво та енергонезалежність.
 
«Ми сьогодні можемо сказати, що ми не тільки годуємо, а й опалюємо країну», - підсумував пан Швайка.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська переконана – скоротити споживання природного газу на 18% в Україні можна за допомогою заміщення його біомасою з полів. 
 
Нагадаємо, Кабінет Міністрів на опалювальний сезон 2014-2015 років затвердив ліміти обсягів природного газу для споживачів в розрізі регіонів з урахуванням зменшення споживання газу теплопостачальними компаніями на 30%.
 
За словами очільника Мінрегіону Володимира Гройсмана, Україна вкладається в плани скорочення об’ємів споживання теплопостачальними підприємствами природного газу на період опалювального сезону 2014-15 років на рівні 30%.
 
Коментарі (0)