ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗа минулий тиждень понад 7 тисяч родин утеплили житло з програмою «теплих» кредитів

За минулий тиждень понад 7 тисяч родин утеплили житло з програмою «теплих» кредитів

За минулий тиждень ще 7 тисяч родин утеплили житло за допомогою урядової програми «теплих» кредитів.

Популярність урядової програми «теплих» кредитів серед українських сімей стабільна. Минулого тижня, з 10 по 14 квітня, ще близько 7 тисяч родин звернулися до державних банків за «теплими» кредитами на майже 130 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Зокрема, за тиждень 222 домогосподарства отримало 4,6 млн грн на придбання твердопаливних котлів.

Більше 6 тисяч сімей залучили 124 млн грн на купівлю енергоефективних матеріалів та обладнання, щоб утеплити свої приватні будинки.

Скористатися програмою «теплих» кредитів вирішили ще 9 ОСББ. Минулого тижня вони одержали у банках більше 1 млн грн на реалізацію загальнобудинкових енергоефективних заходів.

«Всі ці родини знають, що безперечно отримають подвійну вигоду від участі у такій програмі. По-перше, завдяки безповоротній фінансовій допомозі Уряду та місцевої влади учасники програми майже наполовину зменшать свої витрати на утеплення житла чи заміну газових котлів. По-друге, після впровадження необхідних енергоефективних заходів вони матимуть менші платіжки за комунальні послуги, а тепло і комфорт не покидатиме їхні оселі», - пояснив причини попиту на програму Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Все більше родин звертаються за «теплими» кредитами і до ПриватБанку, який нещодавно включено до переліку партнерів програми. За тиждень банк видав понад 340 «теплих» кредитів на суму майже 5 млн грн, що більше ніж утричі перевищує показники минулого тижня.

Загалом, з початку дії Урядової програми з енергоефективності її учасниками стали понад 240 сімей з різних регіонів країни, які залучили більше 3,5 млрд грн на реалізацію енергоефективних заходів у своїх будинках.

 

 
Коментарі (0)