ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗа незаконну приватизацію держмайна пропонують позбавляти волі

За незаконну приватизацію держмайна пропонують позбавляти волі

Нардепам пропонують посилити покарання за незаконну приватизацію державного та комунального майна. Зокрема ввести покарання у вигляді позбавлення волі.

Вчора у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2964 «Про внесення змін до статті 233 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за незаконну приватизацію державного, комунального майна)».

Метою документа, згідно з пояснювальною запискою, є розширення переліку діянь, що можуть бути кваліфіковані як незаконна приватизація державного, комунального майна, а також посилення відповідальності за вказані злочини.

Боротись із порушеннями законопроект пропонує наступним чином:

доповнити ст. 233 Кримінального кодексу покаранням у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Крім цього, за порушення ч.1 цієї ж статті пропонують карати штрафом від двадцяти п'яти тисяч до тридцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна або без такої та позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

На думку ініціатора законопроекту – народного депутата Бориса Філатова, прийняття законопроекту дозволить забезпечити попередження правопорушень у сфері приватизації державного, комунального майна та можливість застосувати ефективне, відповідне суспільній небезпеці покарання за визначені діяння.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують наділити нотаріусів повноваженнями на реєстрацію транзакцій з нерухомістю. Нині цим займаються лише державні реєстратори.

 
Коментарі (0)