ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗа санкції проти «Чорноморнафтогазу» поплатиться «Газпром»

За санкції проти «Чорноморнафтогазу» поплатиться «Газпром»

Санкції США націлені на недопущення «Газпрому» до роботи у Криму. За словами американських посадовців, вони торкнуться російського монополіста у разі придбання частки «Чорноморнафтогазу» або укладення угод з ним.

США пояснили суть санкцій, введених напередодні проти кримської компанії «Чорноморнафтогаз», а також «керівників» республіки: вони націлені на те, щоб перешкодити роботі «Газпрому» на півострові, - повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на Reuters.

Представник адміністрації США на умовах анонімності, зазначив: «Ніхто не інвестує в Крим безкарно». А «Газпром» раніше оголосив про плани побудувати підводний газопровід в Крим, а також намір взяти участь у тендері на приватизацію місцевої енергетичної компанії.

Посадовець повідомив, що санкції торкнуться «Газпрому» у разі придбання частки «Чорноморнафтогазу» або укладення угод з ним. США не купує російський газ, однак «Газпром» може зіткнутися з серйозними проблемами при проведенні валютних розрахунків з імпортерами, адже найчастіше банками-кореспондентами при таких розрахунках виступають американські установи.

США підкреслюють, що санкції діятимуть лише до підприємства «Чорноморнафтогазу» в Сімферополі, а не до головного офісу в Києві.

Суть санкцій така: громадянам США забороняється вступати в ділові контакти з фізичними та юридичними особами зі списку, а їх рахунки, виявлені у межах американської юрисдикції, будуть заморожені.

У список увійшли «мер Севастополя» Олексій Чалий, «голова ЦВК Криму» Михайло Малишев, «голова виборчої комісії Севастополя» Валерій Медведєв, «перший віце-прем'єр Криму» Рустам Теміргалієв, член Ради Федерації від Криму Сергій Цеков, «радник спікера Держради Криму» Юрій Жеребцов, екс-глава Служби безпеки України в Криму Петро Зима.

Зауважимо, 17 березня Вашингтон оголосив про включення в санкційний список глави Держради Криму Володимира Константинова і прем'єр-міністра Криму Сергія Аксьонова.

 
Коментарі (0)