ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗабудовник привласнив мільйони на іпотечних махінаціях

Забудовник привласнив мільйони на іпотечних махінаціях

Забудовник, здійснивши фінансові махінації із об’єктом, що перебував в іпотеці, привласнив понад 200 млн грн. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Забудовник житлового мікрорайону розтратив майно підприємства на суму понад 225 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Так, за словами старшого прокурора ГПУ Наталії Білоусової, директор підприємства у 2006 році уклав з банком кредитний договір на будівництво житлового мікрорайону. Відповідно до договору земельна ділянка та об’єкти незавершеного будівництва житлового мікрорайону були передані в іпотеку банку.

Втім, зазначається, що директор підприємства достовірно знаючи, що земельна ділянка та об’єкти незавершеного будівництва перебувають в іпотеці, а також те, що кредитні кошти, отримані від банку, не повернуто, передав вказане майно іншому підприємству.
 
«Зловживаючи своїм службовим становищем, директор підприємства здійснив дії направлені на виведення майна з-під іпотеки банку, після чого передав земельну ділянку та об’єкти незавершеного будівництва у власність іншому підприємству» - сказала Наталія Білоусова.
 
Прокурор додала, що санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, наразі посилено  відповідальність за порушення у будівництві. Зокрема, Кабінет міністрів затвердив проект постанови «Про внесення змін до Порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності».
 
Так, документ посилює механізм стягнення штрафів з порушників будівельних норм, правил та інших нормативних документів у будівництві. Відтепер при виявленні порушень інспектори Державної архітектурно-будівельної інспекції можуть відразу ж накладати штраф на недбайливого забудовника.
 
Нагадаємо,  раніше у разі виявлення порушень Держархбудінспекція спочатку вручала припис про усунення порушень. А штраф накладався лише у випадку, якщо порушення так і не було усунено.
 
 
Коментарі (0)