ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоЗабудовникам Києва додають зобов'язань

Забудовникам Києва додають зобов'язань

Парламент має намір посилити відповідальність забудовників житлових об'єктів щодо їх участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури столиці

Такі норми передбачені в законопроекті № 11317, яким планується внести зміни в закон «Про регулювання містобудівної діяльності». Зокрема, документом пропонується ввести для будівельних компаній, що займаються житловою та комерційною забудовою міста, граничний розмір пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту на рівні 30% загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта - для нежитлових приміщень і 20% - для житлових будинків.

Варто відзначити, що забудовники і зараз сплачують внески на будівництво та розвиток інфраструктури. Згідно з чинним законом, їх пайова участь становить 10% вартості нежитлового об'єкта і 4% - при зведенні багатоквартирного житлового будинку.

Необхідність збільшити частку відповідальності забудовників у столиці автор законопроекту, народний депутат Кирило Куликов (фракція «НУ-НС») пояснює тим, що темпи розвитку інфраструктури значно відстають від темпів будівництва житла у Києві. «Для забудовників надзвичайно вигідно зводити житло в столиці, оскільки на нього високий попит і вартість. Але при цьому в деяких мікрорайонах інфраструктура фактично відсутня. В результаті страждають мешканці міста, - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту. - Підвищення граничного розміру пайової участі дозволить Київській міськраді підвищити темпи заміни застарілої та будівництва нової інфраструктури Київа».

Марія Цатурян

 
Коментарі (0)