ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ будівельній галузі підвищують стандарти

У будівельній галузі підвищують стандарти

В Мінрегіоні працюють над розвитком стандартизації у будівництві. Зокрема планується підвищити якість теплоізоляційних виробів шляхом удосконалення нормативної бази.

Підвищити експлуатаційні характеристики та забезпечити високу якість теплоізоляційних виробів можливо за рахунок удосконалення національної нормативної бази шляхом гармонізації з міждержавними стандартами, які в свою чергу, гармонізовані з європейськими нормативними документами. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, питання щодо встановлення сучасних вимог до теплоізоляційних виробів обговорили в Мінрегіоні спільно з представниками технічних комітетів стандартизації та виробників таких  виробів.

Як пояснили в Департаменті технічного регулювання та науково-технічного розвитку Мінрегіону, актуальність питання викликана наріканнями щодо надійності теплоізоляційних виробів при експлуатації. Застосування нормативних документів технічно розвинутих країн ЄС сприятиме підвищенню технічного рівня виготовлення та застосування теплоізоляційних виробів.

Так, міждержавний стандарт - це стандарт, прийнятий Міждержавною радою  зі стандартизації, дія якого поширюється на територію  Співдружності незалежних держав (СНД). Міждержавні стандарти (ГОСТ) застосовуються на території України, якщо до них приєдналася Україна і вони введені в дію на території України.

За словами фахівців, мета прийняття та застосування стандартів виду ДСТУ Б ГОСТ ЕN полягає у створенні нормативних документів, в яких взаємопов’язані ідентичні вимоги, що дозволяє створити нормативне поле з реальною можливістю вільного переміщення товарів як на території Європи, так і на території країн СНД. Мінрегіон планує до кінця цього року прийняти перший комплекс з п’яти стандартів, гармонізованих з міждержавними та з європейськими.

За словами заступника  профільного міністра Дмитра Ісаєнка, впровадження в Україні національних стандартів, гармонізованих з міждержавними та європейськими, є прогресивним та перспективним засобом стандартизації. Їх впровадження сприяє поліпшенню технологій, дозволяє стимулювати інноваційний розвиток галузі, зняти бар’єри у торгівлі для українських виробників.

 
Коментарі (0)