ГоловнаПослугиФінансування ЖКГУкраїнців позбавили черг на реєстрацію нерухомості

Українців позбавили черг на реєстрацію нерухомості

Мін'юст запевняє, що проблему величезних черг в органах державної реєстрації прав на нерухомість вдалося подолати за допомогою web-камер. Така новація дозволяє громадянам не виходячи з дому слідкувати за ходом обслуговування заявників.

Проблема великих черг в органах державної реєстрації прав на нерухоме майно зникла після встановлення web-камер. Про це заявив Міністр юстиції Олександр Лавринович у ході робочого візиту до Чернігівської області, інформують у прес-службі уряду.

Міністр запевняє, що проблема величезних черг  створювалася штучно. А після встановлення web-камер в реєстраційних службах кожен бажаючий може пересвідчитися, що жодних черг на сьогодні немає.  У пікові години, у першій половині дня, черга на одне вікно не перевищує десяти осіб, у другій половині дня у приміщеннях реєстраторів майже порожньо.

«Нова система реєстрації працює організовано та оперативно. Ще донедавна для того, щоб зареєструвати нерухоме майно громадяни витрачали кілька тижнів.  На сьогодні ж нова система реєстрації дає змогу зареєструвати свої права на нерухомість протягом дня», - наголосив пан Лавринович.

Нагадаємо, Державна реєстраційна служба розмістила на офіційному сайті зображення з web-камер, що розташовані в органах державної реєстрації прав. Кожен громадянин може обрати найближчий орган реєстрації у своєму регіоні та перевірити хід та швидкість обслуговування заявників.

 
Коментарі (0)