ГоловнаОпалювальний сезонОпалювальний сезон 2024-2025Залізничники взялися зігрівати поїзди

Залізничники взялися зігрівати поїзди

«Укрзалізниця» долучилася до початку опалювального періоду. Залізничники вже розпочали опалювати поїзди власного формування та екіпірували поїзди зимовими ковдрами.

У зв’язку з погіршенням погодних умов та різким зниженням температури повітря на території України залізниці розпочали опалювальний сезон у поїздах власного формування та екіпірували поїзди зимовими ковдрами. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

«Залізничники несуть відповідальність за підтримання комфортної температури у поїздах. Поїзні бригади мають підтримувати температурний режим згідно зі встановленими нормативними показниками» - зазначив заступник генерального директора «Укрзалізниці».

Посадовець також додав, що наразі йде перевірка усіх пасажирських служб на предмет виконання цих правил та забезпечення комфортних умов подорожей для пасажирів.

Варто зазначити, відповідно до санітарних правил на залізничному транспорті вагони починають опалювати при температурі зовнішнього повітря (+10°С) та нижче, а норми зимового температурного режиму у пасажирських поїздах у дальньому сполученні становлять +18°С – +22°С. При зниженні температури нижче, ніж 18 градусів поїзна бригада протоплює вагон перехідним опаленням.

Для обігріву вагонів, які опалюються твердим паливом, залізницями вже закуплено 80% від двомісячного запасу вугілля.

Нагадаємо, загальна підготовка до зимових перевезень у пасажирському господарстві почалася за планом.  Спеціалісти залізниць вже встигли оглянути та відремонтувати  923 одиниці рухомого складу, з них 767 – на електричному опаленні. При підготовці пасажирських вагонів до зими залізничники перевіряють всі системи їх життєзабезпечення, діагностують, ремонтують і продувають опалювальну систему.

Загалом до роботи у зимовий період «Укрзалізниця» готує 3,96 тис. вагонів пасажирських поїздів дальнього сполучення, з них 344 одиниці пройдуть деповський,  а 113 – капітальний ремонти.

На підготовку пасажирських вагонів до зимового періоду доведеться витратити 93 млн грн.

 
Коментарі (0)