ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗаміщення газу підтримають кругленькою сумою

Заміщення газу підтримають кругленькою сумою

Держенергоефективності розраховує на залучення більше ніж 340 млн грн на механізми заміщення природного газу. В Агенстві вважають, що ці кошти допоможуть реалізувати проект.

Держенергоефективності планує залучити більше 340 млн грн для підтримки механізмів заміщення газу в Україні. Ці кошти будуть спрямовані в якості державного співфінансування. Про це заявив голова Державного агентства з питань енергетичної ефективності та енергозбереження.

«Це кошти, надані Європейським Союзом в рамках фінансування реалізації Енергетичної стратегії України. За умови залучення коштів від банківських установ, загальний обсяг інвестицій в енергоефективність житлового сектору може досягти до 1,9 млрд грн», - сказав Сергій Савчук.

На думку чиновника,  механізми державної підтримки населення щодо скорочення обсягів споживання газу будуть ефективнішими за умови співпраці Агентства з провідними державними банками.

«Потенціал залучення приватних коштів на 2015 рік лише за механізмом заміни котлів для населення становить 245 млн грн, за механізмом придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для індивідуальних будинків – 948 млн грн, за механізмом для ОСББ – 320 млн грн», - підкреслив очільник Держенергоефективності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на тарифне стимулювання заміщення газу у 2015 році буде спрямовано півмільярда гривень. Така сума передбачена у Державному бюджеті України на 2015 рік.

 
Коментарі (0)