ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗапорожців позбавлять сміття під підписку

Запорожців позбавлять сміття під підписку

Найближчим часом на розгляд міської влади винесуть проект рішення, згідно з яким усі мешканці приватного сектору повинні будуть укласти договори на вивезення сміття.

В рамках акції «Чисте місто», ініційованої міською владою, в Запоріжжі продовжують наводити порядок, ліквідувати стихійні звалища.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької міської ради.

Особливо актуальна ця проблема для приватного сектора. Тут звалища часто створюють самі місцеві жителі, які викидають сміття в посадках, на пустирях, у кращому випадку в контейнери, розташовані у дворах багатоповерхових будинків.

Єдиний вихід зі сформованої ситуації - укладення індивідуальних договорів на вивіз сміття з жителями приватного сектора. Міський голова Олександр Сін зажадав від відповідних міських служб зробити це в найкоротші терміни.

«Якщо люди укладуть договори за затвердженою нормі оплачувати вивіз сміття, у них просто не буде необхідності викидати його в недозволених місцях. Адже ні ж подібної проблеми в багатоквартирних будинках, де мешканці викидають сміття у контейнери і платять за це», - сказав Олександр Сін.

Як розповів генеральний директор ТОВ «Ремондіс Запоріжжя» Олександр Цуканов, рішення проблеми вже знайдено. 27 червня в Запоріжжі пройшов конкурс на вивезення твердих побутових відходів з приватного сектора. Його переможцем стала компанія «Ремондіс Запоріжжя». Найближчим часом на розгляд міської влади винесуть проект рішення, згідно з яким усі мешканці приватного сектору повинні будуть укласти договори на вивезення сміття. Документ буде відповідати нормам накопичення твердих побутових відходів, затвердженим міськвиконкомом в минулому році.

На думку фахівців, наявність індивідуальних договорів з мешканцями приватного сектора має докорінно змінити існуючу ситуацію. В ході апаратної наради в міськвиконкомі міський голова Олександр Сін пообіцяв підтримку міської влади у вирішенні проблеми з укладенням договорів. «Глав районних адміністрацій прошу активно допомагати в цьому питанні. Якщо необхідно підкріпити це юридично, давайте приймемо необхідний документ, але за літо потрібно укласти договори на вивезення сміття з жителями приватного сектора», - заявив Олександр Сін.

 
Коментарі (0)