ГоловнаНовини ЖКГОСББЗапорізьким ОСББ та ЖБК нададуть нові тарифні можливості

Запорізьким ОСББ та ЖБК нададуть нові тарифні можливості

Кожен побутовий користувач отримує право розраховуватися з Обленерго по двоставковому тарифу (залежно від обсягу споживання електроенергії в місяць).

Про суть і механізмах, передбачених розпорядженням № 215-р НКРЕ «Про врегулювання взаємовідносин енергокомпаній та об'єднань співвласників багатоквартирних будинків», говорили на розширеній нараді в міськвиконкомі.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької міськради.

Керівники обласного представництва НКРЕ, представники ВАТ «Запоріжжяобленерго» та запорізької громадської організації «Вікторія» роз'яснили членам запорізьких ОСББ та ЖБК нюанси розпорядження та окреслили нові можливості кондомініумів.

Зокрема, після прийняття розпорядження № 215-р в кінці минулого року і наради, що пройшла в НКРЕ 2 лютого 2012, кожен власник квартири в будинку, де створено ОСББ або ЖБК, отримав можливість взаємодіяти і, відповідно, розраховуватися з постачальниками електроенергії на основі прямих договорів.

«Цього рішення ОСББ домагалися тривалий час. І, завдяки активності запорізької громадської організації «Вікторія», НКРЕ дало зелене світло прямими договорами з постачальником електроенергії.
 
Що це дає ОСББ? У першу чергу, можливість забути про проблеми, пов'язані з крадіжками електроенергії в будинках, а також несвоєчасну здачу показань мешканцями. Ці питання, в разі укладення прямих договорів, стають питаннями постачальника послуги. Тобто держава в цьому питанні полегшила роботу ОСББ та ЖБК, створення яких сьогодні називають головною умовою реформування житлово-комунального господарства», - підкреслив перший заступник міського голови Андрій Іванов.
 
Директор з енергопостачання ВАТ «Запоріжжяобленерго» Володимир Яворський розповів, що, якщо члени ОСББ або ЖБК висловлюють бажання працювати за новою системою, вони повинні провести збори і протокольно зафіксувати згоду переходити на прямі договори з постачальником. Після цього «Запоріжжяобленерго» з кожним власником квартири укладає договір, а загальнобудинковий лічильник електроенергії демонтує.
 
Кожен побутовий користувач отримує право розраховуватися з Обленерго по двоставковому тарифу (залежно від обсягу споживання електроенергії в місяць). При цьому з представниками пільгових категорій населення постачальник укладає індивідуальний договір, відповідно до його соціальними правами.
 
У разі ж, якщо члени ОСББ приймають рішення не переходити на прямі договори, то розрахунок буде, як і раніше, проводитися відповідно до загальнобудинкового обліку.
 
Про будь-яке своє рішення ОСББ і ЖБК повинні будуть поінформувати «Запоріжжяобленерго».
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)