ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЗапорізька область за волосину від катастрофи

Запорізька область за волосину від катастрофи

У Запорізькій області через незаконний видобуток піску пошкоджена гребля Каховського водосховища.

У ході перевірки, проведеної працівниками управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області, було виявлено факт незаконної розробки надр у Камянсько-Дніпровському районі. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ГУ МВС у Запорізькій області.

«Один з приватних підприємців, місцевий мешканець, організував видобуток річкового піску промисловим способом для подальшого продажу будівельним фірмам у місці, оголошеному культурною спадщиною національного значення, - дамбі водосховища. Внаслідок землерийних робіт (а, за попередніми підрахунками, було вивезено понад 1 тис. тонн піску), рівень котловану опустився на 6 м нижче рівня води. Наразі є всі підстави стверджувати, що під час паводку дамба могла не витримати, й водяні маси ринули б у населений пункт. Наслідки такої катастрофи важко передбачити» - йдеться у повідомленні.

Тож місцева влада наразі займається пошуком грошей та засобів для ліквідації наслідків такої нерозважної діяльності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.298 КК України (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини)  та ст.240 КК України (Порушення правил охорони або використання надр). Нагадаємо, що за подібні дії законом передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

 
Коментарі (0)