ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЗарубіжні фахівці мізкують над порятунком України в холоди

Зарубіжні фахівці мізкують над порятунком України в холоди

Антикризовий енергетичний штаб заручився закордонною підтримкою. Наразі американські та канадські фахівці з енергетики допомагають українцям розробляти план дій на випадок складних сценаріїв в період проходження опалювального періоду.

До роботи Урядового антикризового енергетичного штабу приєднались американські та канадські фахівці з енергетики. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, - повідомляє прес-служба Мінрегіону.

За його словами, спільно з закордонними спеціалістами зараз розробляються чіткі плани дій на випадок складних сценаріїв в період проходження опалювального періоду.

Володимир Гройсман підкреслив, що антикризові штаби створені також у кожній області для координації зусиль і  спільного реагування на можливі виклики.

При цьому посадовець нагадав, що Україна знаходиться в надто складних умовах, викликаних діями Російської Федерації, через припинення постачання газу, обмеження поставок вугілля з шахт на Донбасі, що зумовлює труднощі в електропостачанні та теплозабезпеченні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна веде переговори з Європейським Союзом про надання додаткових обсягів «блакитного» палива в разі надзвичайно холодної зими.

Нагадаємо, уряд створив антикризовий енергетичний штаб наприкінці червня, опісля провалу тодішніх «газових» переговорів. Його очолив Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман, на посаду заступника призначено Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.

 
Коментарі (0)