ГоловнаПублікаціїТеплоенергетикаЗатримка гарячої води влітку стосується більшості українців – опитування

Затримка гарячої води влітку стосується більшості українців – опитування

У весняно-літній період комунальні підприємства щороку проводять гідравлічні випробування теплових мереж в усіх містах України. Традиційно, на час проведення таких випробувань у окремих мікрорайонах міст тимчасово відсутнє гаряче водопостачання.

Гідравлічні випробування – обов’язковий етап підготовки тепломереж до осінньо-зимового періоду, що передбачено правилами підготовки теплових підприємств до опалювального сезону.

Проведення таких випробувань дозволяє  виявити та ліквідувати максимально можливу кількість найбільш зношених ділянок мереж, запобігши, таким чином, появі пошкоджень під час опалювального сезону.

Графік відключень гарячої води оприлюднюється завчасно. Зазвичай, початковий термін гідравлічних випробувань обмежується кількома тижнями. Втім, енергопостачальні компанії не завжди дотримуються обіцянок і відсутність гарячої води триває довше, ніж було заплановано.

«Україна Комунальна» вирішила запитати українців:  Чи дотримуються теплоенергетики термінів проведення гідравлічних випробувань мереж?

Опитування проводилося на порталі інформаційного агентства з 5 по 12 серпня.

Як виявилося, більшість опитуваних (39%) скаржаться на те, що гарячої води немає понад місяць, замість обіцяних двох тижнів.  21% респондентів констатують, що гарячу воду відключають раз і на все літо. 19% учасників опитування не зазнають труднощів під час гідравлічних випробувань, тому що мають власні водонагрівачі в оселях. 11% відмічають, що запізнення подачі гарячої води триває не більше 2-3 днів. І лише 10% опитаних українців не нарікають на затримку гарячого водопостачання взагалі, а зізнаються, що енергопостачальні компанії вчасно відновлюють подачу послуги після закінчення гідравлічних випробувань.

У висновку випливає, що проблема недотримання терміну гідравлічних випробувань зачіпає більшість українців.  Як зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко в інтерв'ю "У.К."відновлення гарячої води після закінчення випробувань може затримуватися з метою ліквідації пошкоджень, вивлених на ділянках трубопроводів. Адже, з урахуванням нинішньої зношеності тепломереж, заздалегідь визначити точну кількість пошкоджень і масштаби робіт неможливо.

Втім, за словами пана Фоменка, такі випробування необхідні, так як на сьогоднішній день вони є одним з найбільш ефективних методів, що дозволяють заздалегідь визначити і ліквідувати пошкодження тепломереж. Так як саме випробування допомагають зменшити кількість пошкоджень  тепломереж взимку, в морози. 

 
Коментарі (0)