ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЗдолбунів отримає сучасний поліетиленовий водопровід

Здолбунів отримає сучасний поліетиленовий водопровід

Старовинне місто Здолбунів, розташований неподалік від обласного центру, налічує вже понад 500 років. Але, незважаючи на такий поважний вік, в місті досі були проблеми з водопостачанням
Старовинне місто Здолбунів (Рівненська область), розташований неподалік від обласного центру, налічує вже понад 500 років.
 
Але, незважаючи на такий поважний вік, в місті досі були проблеми з водопостачанням, повідомляє прес-служба компанії «Євротрубпласт».
 
В цьому році рішення цього питання, нарешті, «зрушила з місця». За проектом, розробленим УДНДІМП РФ «Днепрогород», побудований водопровід від свердловин № 9а, 14 і 15 в селі Загороща до ВНС по вулиці Старомільській.
 
Нова водопровідна мережа буде побудована з трубної продукції виробництва Калуського трубного завод. Це напірні труби для питного водопостачання з SDR17, виготовлені з поліетилену марки ПЕ 100+.
 
Всього буде прокладено близько 1 кілометра трубопроводу: 742 м труби діаметром 225 мм і 253 м - діаметром 160 мм. Будівництво здійснюється фахівцями ПП "Сектор" традиційним траншейним способом.
 
Труби з'єднуються за допомогою методу зварювання нагрітим інструментом встик, а також поліетиленових фітингів (редукційних переходів і трійників, зварних відводів, сідлових компресійних відводів і т.д.). На новій мережі встановлена ​​сучасна запірна арматура: засувки з гумованим клином, муфтовий кульовий кран і оборотний мефланцевий клапан.
 
Нова ділянка водопровідної мережі істотно поліпшить рівень водопостачання в Здолбунові, як з боку безаварійної експлуатації, так і в питанні якості води, що транспортується. Адже поліетиленові труби надійні, довговічні та екологічно безпечні.

Комплектацію цього об'єкта трубною продукцією здійснили фахівці Рівненського регіонального структурного підрозділу ТД «Євротрубпласт». 

 
Коментарі (0)