ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖЕКи завинили перед «Київенерго»

ЖЕКи завинили перед «Київенерго»

Станом на 1 жовтня, борги всіх споживачів за теплову енергію перед ПАТ «Київенерго» становлять 1,28 млрд грн

Компанія «Київенерго» закликає житлово-експлуатаційні організації, підприємства та установи погасити борги за спожиту теплову енергію до початку опалювального періоду. Найбільші борги мають ЖЕКи – 892,4 млн грн. Борги ЖБК та ОСББ становлять 73,8 млн грн, установ та організацій, що фінансуються з держбюджету, – 17,9 млн грн, з міськбюджету – 7,8 млн грн, з райбюджетів – 16,5 млн грн, промислових підприємств – 56,8 млн грн. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі компанії.

«Від розрахунків за енергоносії залежить стабільна робота всього енергокомплексу столиці. У цьому ланцюжку всі сторони взаємозалежні: і споживачі, і енергетики, і газовики. В умовах, коли чинні тарифи на теплову енергію для потреб населення лише на 50% покривають собівартість її виробництва, кожен платіж сторін означає тепло для киян», – підкреслив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Як повідомляла «У.К.» раніше, протягом липні-жовтні поточного року Київенерго перерахувала НАК  «Нафтогаз України» 2,246 млрд грн за газ, спожитий на виробництво теплової енергії для потреб населення. Ці кошти були отримані Компанією з бюджету як компенсація різниці між чинними тарифами на теплову енергію для потреб населення та собівартістю її виробництва.

Нагадаємо, за даними Держкомстату України заборгованість населення за житлово-комунальні послуги станом на кінець серпня 2012 року становить 10,6 млрд грн. За період з січня по серпень поточного року загальна заборгованість населення за ЖКП зменшилась на 1,1 млрд грн. На початок року вона складала 11,7 млрд грн. 

 
Коментарі (0)