ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Жителі Києва власноруч позбавляють себе гарячої води

Жителі Києва власноруч позбавляють себе гарячої води

Кияни продовжують потерпати від відключень гарячого водопостачання. Однак, у «Київенерго» зазначають, що однією з причин є несплата абонентів за надані послуги.

У Києві без гарячого водопостачання залишаються кілька тисяч житлових будинків.  Однією з причин відключать ГВП є заборгованість споживачів за надані послуги. Тож, у ПАТ «Київенерго» відсутні кошти для розрахунку з НАК «Нафтогазом України» за спожитий газ, який в свою чергу, відключив у столиці ряд котелень. Про це під час брифінгу заявив генеральний директор «Київенерго» Олескандр Фоменко.

 «На сьогоднішній день у нас без гарячого водопостачання залишилися 1,5 тис. будинків через гідровипробування та 1 тис. будинків - через відключення газу на котельнях. 71 котельня сьогодні не має можливості отримати газ», - повідомив пан Фоменко.

Відтак, що стосується заборгованості,  то «Київенерго» має борг перед «Нафтогазом» у розмірі 1,2 млрд грн.

«Заборгованість перед НАК «Нафтогазом» виникла, основна причина - це все-таки заборгованість місцевого бюджету і державного бюджету за певний теплоносій в зимовий період. Сумарна заборгованість усіх категорій споживачів за опалювальний сезон становить 2,5 мільярда гривень. Заборгованість «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз» за спожитий тепловий газ - 1,2 мільярда гривень»,- повідомив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, столичні жителі залишились без гарячої води, бо НАК «Нафтогаз України» з 23 квітня припинив газопостачання котелень «Київенерго» у зв’язку з заборгованістю.

 
Коментарі (0)