ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЖителі Луганщини отримають додаткові кошти на енергозбереження

Жителі Луганщини отримають додаткові кошти на енергозбереження

До кінця поточного року жителі Луганської області отримають 2 млн грн. на реалізацію енергоефективних заходів

У Луганській області діє обласна Програма кредитування населення в рамках заходів з енергозбереження: встановлення індивідуального опалення, утеплення стін фасадів, заміна вікон. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Луганскої обласної державної адміністрації.

В рамках цієї Програми до кінця поточного року населенню буде виділено кредитів на суму 2 млн. грн. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Сергій Міхєєв в ході колегії, присвяченої роботі житлово-комунального комплексу області в осінньо-зимовий період 2012-2013 років.

«Цей пілотний проект необхідно закінчити у 2013 році і лише тоді можливо розпочати процеси децентралізації в інших територіях», - відзначив Сергій Міхєєв.

«Елементарний розрахунок по Слов'яносербському обласному тубдиспансеру показує, що заміна звичайних ламп 0,5 КВт на 0,025 КВт з тими ж параметрами освітлення дає економію в рік  в 97,7 тис. грн. Термін окупності проекту - 9 місяців. При цьому в нашій області є підприємство з виробництва енергозберігаючих світильників», - зазначив Сергій Міхєєв.

При цьому він зазначив, що в області в останні роки спостерігається позитивна динаміка зростання розрахунків підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ, які в нинішньому році склали 78%. Однак загальна заборгованість за газ становить 515 млн. грн.

 
Коментарі (0)