ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖителям Донецька доведеться позмагатися за воду

Жителям Донецька доведеться позмагатися за воду

Донеччани часто забувають про економію та існуючі обмеження, цілодобово поливаючи городи без міри, при цьому «відбираючи» воду у мешканців багатоповерхівок, розташованих по сусідству

З 1 травня почнеться новий поливальний сезон, а це означає, що потреби у воді зростуть, особливо у жителів приватного сектора. Для тих, хто все ще поливає свій город без водоміра, полив однієї сотки ділянки в Донецьку за новими тарифами коштуватиме 77,89 грн на місяць.

Про це повідомляє міський комунальний портал.

У службі «Водозбут» пояснюють: жителі, які мають водомір, самі можуть контролювати своє водоспоживання, і платять рівно стільки, скільки води використали. З такими абонентами найменше проблем – вони тепер раціонально використовують воду. А інші донеччани часто забувають про економію та існуючі обмеження, цілодобово поливаючи городи без міри, при цьому «відбираючи» воду у мешканців багатоповерхівок, розташованих по сусідству.

«За виявлені в ході перевірки порушення правил поливу за діючими нормативно-законодавчим актам ми маємо право застосовувати штрафні санкції, а якщо є ще й заборгованість – відключати від системи водопостачання», - розповідає начальник служби «Водозбут» Антон Ковалевський.


Довідка:

Згідно з нормами водоспоживання, затвердженими Рішенням Донецької міської ради від 24.01.2003 р. № 4/72 (п. 31-ж, додатки) полив присадибних ділянок із застосуванням шлангів (якщо немає водоміра холодної води) заборонений. При цьому забір води для поливу здійснюється в години мінімального водоспоживання, тобто вночі, з 22:00 до 5:00.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)