ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖителів Кіровоградщини ощасливили лічильниками

Жителів Кіровоградщини ощасливили лічильниками

Приблизно 500 квартир були оснащені газовими лічильниками, причому все було зроблено за бюджетні кошти.

Останнім часом жителі Світловодська (Кіровоградська область) ходять по вулиці з посмішкою. Приблизно 500 квартир були оснащені газовими лічильниками, причому все було зроблено за бюджетні кошти. Зазвичай, влада йде на поступки, коли справа стосується 20-30 гривень, а в даному випадку апарат для обліку споживання блакитного палива коштує цілих 1200 гривень. Тому можна тільки уявити радість місцевих жителів. Про цю акцію повідомила начальник УЕГГ Володимир Шаповал.

Крім того, він повідомив, що в «Нафтогаз України» знайшлися додаткові кошти на реалізацію даної програми, що має на увазі забезпечення комерційного обліку газу. Щодо ситуації в Україні він інформацією не володіє, а от щодо Кіровоградської області знає, що керівництвом було вирішено встановити нове обладнання. Причому зроблено це було в тих приміщеннях, де є газові плити і колонки. Ті будинки, в яких такі пристрої відсутні, залишилися в стороні. На думку Володимира Шаповала, такі дії є правильними, адже немає сенсу зайвий раз витрачати кошти.

Над реалізацією проекту щодня працювали кілька бригад, кожна з яких за одну добу встановлювала зазвичай 8 пристроїв. На сьогоднішній день в Світловодську програма майже виконана. Коли впровадження повністю закінчиться, то тоді можна буде говорити про підсумки. Вони будуть стосуватися статистичних показників, адже мешканці деяких квартир можуть і відмовитися від устаткування, а в деяких взагалі ніхто не проживає.

За словами начальника УЕГГ, на сьогоднішній день відмов не надходило. До того ж, якщо господар не хоче, щоб в нього встановлювали лічильник, то його будинок відключать від газопостачання. Тому цілком зрозуміло, чому ніхто не відмовлявся, тим більше що сам апарат коштує досить немаленьку суму. 

Джерело – Кіровоград-Інфо

 
Коментарі (0)