ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитлові програми набувають популярності попри туманні перспективи

Житлові програми набувають популярності попри туманні перспективи

У жовтні поточного року кількість громадян, які вирішили свою житлову проблему за підтримки держави, перевищила 3 тисячі. А станом на сьогодні їхня кількість збільшилася ще на тисячу сімей та одиноких громадян.

На цей час укладено 818 договорів на будівництво доступного житла на умовах оплати державою 30% його вартості, надано 279 пільгових кредитів у рамках програми молодіжного житлового кредитування та 813 пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Мінрегіону.

Державною іпотечною установою профінансовано надання 1033 кредитів. З урахуванням показників програми здешевлення іпотечних кредитів, разом по усіх житлових програмах профінансоване придбання громадянами 4009 квартир.

Здешевлена іпотека, яку Мінрегіон реалізує у рамках виконання соціальної ініціативи Президента, демонструє найбільший ріст показників серед усіх державних житлових програм. З час трохи більше, ніж півроку (виконання програми стартувало лише 15 травня), кількість громадян, які скористалися нею перевищила тисячу осіб.

На сьогодні визначено до участі у програмі 403 об’єктів житла для придбання 18,45 тис. квартир. Загалом по Україні 17,7 тис. громадян виявили бажання отримати здешевлені іпотечні кредити. У рамках програми укладено 1066 договорів та профінансовано 1066 кредитів на загальну суму 246,5 млн грн. З них у Києві – 213 кредити на загальну суму 71,2 млн грн, 79 кредитів у Сумській (на суму 13,4 млн грн), 72 кредитів у Вінницькій (на суму 14,7 млн грн) та  72 кредити у Харківській області на суму 14,5 млн грн.

Нагадаємо, Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», прийнятим Верховною Радою, Мінрегіону передбачено бюджетні асигнування за програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» у сумі 50 млн грн.

 
Коментарі (0)