ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЖитлове будівництво іде на зменшення

Житлове будівництво іде на зменшення

Обсяг прийнятої в експлуатацію загальної площі житла за показниками поточного року іде на спад. Українці віддають перевагу бюджетним квартирам.

У січні-вересні поточного в Україні прийнято в експлуатацію 6,5 млн кв. м загальної площі житла. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної служби статистики.

Так, обсяг прийнятої в експлуатацію загальної площі житла у січні-вересні 2013 року порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшився на 3,4%.

Але з урахуванням прийнятих в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків та будівель і споруд сільськогосподарського призначення I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж відповідно до порядків Мінрегіону, збільшився на 19,1%.

Зокрема,  значну частину - 62,9% загального обсягу житла прийнято в експлуатацію в одноквартирних будинках, 36,5% – у будинках із двома й більше квартирами та 0,6% – у гуртожитках.

У місті Києві та Київській області прийнято в експлуатацію 27,4% від загального обсягу загальної площі житла, ще 27,1% – в Автономній Республіці Крим, Одеській, Івано-Франківській та Львівській областях.

Серед збудованих квартир переважають однокімнатні (31,5% від загальної кількості), двокімнатні (25,5%) та трикімнатні (18,3%) квартири.

Як повідомляла «Україна Комунальна», цьогоріч іноземні інвестори вклали в галузь будівництва України 146,4 млн доларів прямих інвестицій.

 
Коментарі (0)