ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЖитлове будівництво відзначилося здобутками

Житлове будівництво відзначилося здобутками

У січні-вересні 2013 року обсяг прийнятої в експлуатацію загальної площі житла збільшився на 19,1% у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

У січні-жовтні 2013 року обсяг виконаних будівельних робіт підприємствами України становить 45,3 млрд грн, що на  3,5  млрд грн менше порівняно з відповідним періодом 2012 року. Однак, з житлового будівництва обсяг виконаних будівельних робіт збільшився  на 6,8 % порівняно з відповідним періодом 2012 року та склав  8 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону, посилаючись на данні Держстату.

На загальну тенденцію вплинуло скорочення будівництва нежитлових  будівель на 18,5% та інженерних споруд на 20,8%, частка яких у загальному обсязі виконаних будівельних робіт складає відповідно 29,4% і  52,9%.

Раніше, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявляв, що причиною зменшення обсягів виконання будівельних робіт підприємствами будівельного комплексу є зниження обсягу капітальних інвестицій,  що є наслідком кризових явищ.

В розрізі регіонів найбільші обсяги будівельних робіт виконані у м. Києві  (9,5 млрд грн), Донецькій (5,6 млрд грн), Дніпропетровській (3,9 млрд грн), Одеській (3,1 млрд грн)   та Харківській (2,9  млрд грн) областях, що складає більше 55% загального обсягу будівництва.

Окрім того, обсяг прийнятої в експлуатацію загальної площі житла у січні-вересні 2013 року упорівнянні з відповідним періодом  минулого року збільшився на 19,1%.

В порівнянні з відповідним періодом  минулого року зросли обсяги  будівельної продукції на підприємствах  6 із 27 регіонів країни: Черкаської  області (на 19,6%), м. Севастополя (на 17,1%), Івано-Франківської (на 15,3%) та  Херсонської (на 14,9%) областей, Автономної Республіки Крим (на 7%), Сумської (0,3%)  області

 
Коментарі (0)