ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЖитлове будівництво в Харкові не виходить за межі минулого року

Житлове будівництво в Харкові не виходить за межі минулого року

Показники житлового будівництва на Харківщині тримаються на рівні минулого року. Наразі в області є близько півсотні об’єктів на яких робота зупинена.

Житло в Харкові й області будується на рівні минулого року. 117,5 тис. кв.м житла ввели в експлуатацію в Харкові й Харківській області за вісім місяців 2013 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За його словами начальника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області Олександра Мальцева, будівельні компанії, як правило, активно здають будинки в четвертому кварталі, тому в інспекції ДАБК прогнозують, що річні показники введеного в експлуатацію житла будуть на рівні 2012 року - 380 тис. кв.м.

Як зазначається, у Харкові та області є 40-50 об'єктів незавершеного будівництва (близько 450 тис. кв.м), і цього року роботи не поновилися на жодному з них. Наприклад, в місті це житлові будинки по вул. Шевченка, пр. Людвіка Свободи.

«Міська влада намагається зрушити цю проблему з мертвої точки. Якщо на земельних ділянках роботи тільки розпочаті, то ця земля передається іншим організаціям, а там, де готовність об'єктів досягає хоча б 20%, вони поки стоять, і скільки це триватиме - невідомо. Але ми чекаємо, що в 2014 році набуде чинності новий норматив щодо термінів будівництва, і тоді з місцевими органами влади ми зможемо більш предметно займатися кожним об'єктом» , - повідомив Олександр Мальцев.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Нацбанк оприлюднив інформацію про збільшення обсягів житлового будівництва в Україні. Такі результати пов’язують із поширенням соціальних житлових програм та спрощення дозвільних процедур на проведення будівництва.

 
Коментарі (0)