ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЖитлофонд Києва обслуговуватимуть «нові» підприємства

Житлофонд Києва обслуговуватимуть «нові» підприємства

У Києві створили підприємства, які будуть контролювати якість надання ЖКП. Такі об’єкти вже є у кожному із столичних районів.

У кожному районі столиці створено підприємства - «Керуючі компанії з обслуговування житлового фонду», які контролюватимуть надання житлово-комунальних послуг споживачам. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, столична влада переконана, що такі підприємства підвищуватимуть якість надання ЖКП без підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій.

«Нові підприємства здійснюватимуть управління в системі ЖКГ району таким чином, аби досягти покращення послуг зі збереженням діючих тарифів на квартплату. Уже зараз, шляхом оптимізації витрат у ЖЕКах та скороченню кількості керівників ЖЕКів на місцях вдасться зекономити кошти, які підуть на ремонти, прибирання, закупівлю матеріалів тощо», - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Крім цього, за словами чиновника, що зміни також торкнуться і ЖЕКів, які перетворяться на експлуатуючі дільниці, які виконуватимуть ремонти, прибирання та проводитимуть роботу із споживачами.

«За таким принципом, наприклад, діє банківська система: основне управління здійснюється через відділення банку, а точки прийому мають оптимальне ресурсне та кадрове оснащення для обслуговування клієнтів. Якби кожен такий клієнтський пункт мав численну структуру економістів, юристів, бухгалтерів, управляючих тощо, то витрати на це розорили б банк», – резюмував заступник мера.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія звернулась до Кабміну з пропозицією перерахувати норми обсягів тепла для опалення житлових будинків та громадських будівель. У регуляторі зазначають, що актуалізація цих норм зменшить фінансовий тиск на населення через підвищення тарифів на ЖКП.

 
Коментарі (0)