ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖитловий сектор приніс вінничанам першість з енергоефективності

Житловий сектор приніс вінничанам першість з енергоефективності

Вінницька область посіла перше місце в рейтингу енергоефективності областей України.

За словами голови облдержадміністрації Миколи Джиги, це стало можливим завдяки енергоефективності житлового сектору, який протягом чотирьох років посідає перше місце серед інших областей України.

Енергоефективність житлового сектору Вінниччини складає 90,7% від рівня Європейського Союзу, що на 28,6% вище за середній показник по Україні, - інформує Вінницька ОДА.

Житловий сектор області посідає перше місце за енергоефективністю серед інших областей України. Він споживає 46,5% енергоносіїв області.

На утримання 1 кв. м житлової площі витрачається 15,2 кВт.год енергоносіїв.

У 2010 році Вінницька область стала лідером рейтингу енергоефективності України, піднявшись на три позиції порівняно з 2007 роком.

Ефективність використання енергоносіїв у регіоні на 22,5% вища за середнє значення по Україні й становить 65,6% від рівня ЄС.

Потенціал енергозбереження області за рахунок підвищення енергоефективності до рівня Європейського Союзу оцінюється у 172,9 млн євро щорічно у цінах 2010 року.

«Ми проводимо модернізацію систем енергозабезпечення в усіх секторах життєдіяльності області. Ведеться дуже активна робота по утепленню приміщень шкіл, лікарень, дитячих садочків, заміні котельного господарства з тією метою, щоб якомога більше скоротити втрати тепла і заощадити кошти. Ця робота проводиться в області два роки. Це один із магістральних напрямків діяльності влади і великий крок до нашої енергетичної незалежності», – підкреслив Микола Джига.

Рейтинг енергоефективності очолили Вінницька, Херсонська та Закарпатська області, показники енергоефективності в яких становлять відповідно 66%, 65% та 62% від рівня ЄС.

Довідково: Рейтинг Ukrainian Energy Index (UEI) 2012 представляє аналіз енергоефективності регіонів України протягом 2007-2010 років. В основу рейтингу покладено методологію Міжнародного енергетичного агентства.

 
Коментарі (0)